Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spanyos churros (tojásmentes recept)

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 21,5 dkg cukor
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 1,5 liter + 2 ek. növényi olaj
  • 5 dl víz
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk vaníliakivonat
  • 24 dkg finomliszt
  • A csokoládészószhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • kb. 2 dl növényi tej
  • 4 dkg cukor
  • 1/2 tk vaníliakivonat

Elkészítés

    1. A csokiszószhoz összetörjük a csokoládét, és a növényi tejjel, a cukorral, valamint a vaníliával együtt a kis lábasba tesszük, majd takaréklángon melegítve simára keverjük. Ha elkészült, egy szószos tálba öntjük, és félretesszük.
    2. 11,5 dkg cukrot és a fahéjat egy nagyobb tányérra szórjuk.
    3. Az olajat egy nagy serpenyőbe öntjük, fontos, hogy az edény harmadáig érjen.
    4. Közben a vizet, a maradék 10 dkg cukrot, 2 evőkanál növényi olajat, a sót és a vaníliakivonatot egy középméretű lábasba tesszük, és magasra állítjuk a hőfokot. Felforraljuk, és addig kevergetjük, míg feloldódik a cukor. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a lisztet, és határozott mozdulatokkal, fakanállal addig keverjük, amíg sűrű, nyúlós tésztát kapunk (Lehet, hogy némi izomerőre is szükség lesz) majd átkanalazzuk a masszát a habzsák-tölcsérbe.
    5.  Nyomjunk 6 db, egyenként kb. 10-15 cm-es "churrót" vagyis rudacskát a sütőtálcára, majd innen óvatosan tegyük a forró olajba (ha bátrak vagyunk, egyből oda is nyomhatjuk a habzsákból).  8-10 perc alatt aranyszínűre sütjük őket. Ha összeragadnának, fakanállal óvatosan szedjük szét őket.
    6. Szedőkanállal kiemelejük a kész rudacskákat, majd a törlőkendőre tesszük 1 percre, hogy lecsöpögjön róluk az olaj, majd még melegen megforgatjuk a fahéjban és a cukorban.  A műveletsort megismételjük a tészta maradékával. A kész fánkrudacskákat még melegen, a csokiszósszal kínáljuk.

      Nézd meg az elkészítést videón! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin