Keress receptre vagy hozzávalóra

Spanyol tortilla spárgával és baconnel

Hozzávalók

  • 1 db édesburgonya (kb. 15 dkg)
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 szelet bacon (kb 15 dkg)
  • 6 db fehér spárga
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db paradicsom
  • 12 db koktélparadicsom
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db csilipaprika
  • 4 db tojás
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

    1. A spárgát megpucoljuk, a végeit levágjuk, és cukros, sós vízben előfőzzük. Az édesburgonyát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. A bacont kockára vágjuk.
    2. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk az édesburgonyát és a bacont. Közben a fokhagymát felaprítjuk, a paradicsomot és paprikát feldaraboljuk, a medvehagymát felszeleteljük, a spárgákat kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. A zöldségeket is a serpenyőbe rakjuk, a csilit rákarikázzuk, és ízlés szerint fűszerezzük. 
    3. A tojásokat egy tányérban felverjük, megfűszerezzük. Amikor a zöldségek kellően megpárolódtak, ráöntjük a tojást, megszórjuk a lereszelt sajttal, és aranysárgára sütjük.

Megjegyzés

Az autentikus spanyol tortilla - ami nem lepény, hanem egy omlett - többnyire csupán három összetevőből áll: burgonyából, hagymából és tojásból. Én most egy keveset változtattam rajta. Édesburgonyát (batátát), medvehagymát, fokhagymát, spárgát, bacont, paprikát, paradicsomot, csilit és természetesen tojást használtam fel. Remélem, így is finom lett, s a baszkok sem köveznek meg érte.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin