A spárgát megpucoljuk, a végeit levágjuk, és cukros, sós vízben előfőzzük. Az édesburgonyát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. A bacont kockára vágjuk.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk az édesburgonyát és a bacont. Közben a fokhagymát felaprítjuk, a paradicsomot és paprikát feldaraboljuk, a medvehagymát felszeleteljük, a spárgákat kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. A zöldségeket is a serpenyőbe rakjuk, a csilit rákarikázzuk, és ízlés szerint fűszerezzük.
A tojásokat egy tányérban felverjük, megfűszerezzük. Amikor a zöldségek kellően megpárolódtak, ráöntjük a tojást, megszórjuk a lereszelt sajttal, és aranysárgára sütjük.
Az autentikus spanyol tortilla - ami nem lepény, hanem egy omlett - többnyire csupán három összetevőből áll: burgonyából, hagymából és tojásból. Én most egy keveset változtattam rajta. Édesburgonyát (batátát), medvehagymát, fokhagymát, spárgát, bacont, paprikát, paradicsomot, csilit és természetesen tojást használtam fel. Remélem, így is finom lett, s a baszkok sem köveznek meg érte. - hobbychef
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!