Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spanyol tonhalas tésztasaláta

MME MME
1 4/5
15 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát sós vízben feltesszük főni. Eközben a tonhalkonzervet leszűrjük, és egy nagyobb üvegtálban összekeverjük a kukoricával, olajbogyóval, a felkockázott paradicsommal és a felkockázott, hámozott almával. Ha a tészta megfőtt, hozzáöntjük e fentiekhez. Az öntetnek való tejfölt, mustárt, majonézt és a pár csepp citromlevet egy külön tálkában összekeverjük, beleszórjuk a kakukkfüvet, majd ráöntjük a tésztasalátára. Akár langyos állapotban, akár hidegen esszük, mennyei. Langyosan jobban kiérződik az alma édeskés és a citrom savanykás íze, úgyhogy inkább így ajánlanám. Mivel a tészta pár óra alatt beissza az öntetet, érdemes a salátát azonnal elfogyasztani, vagy akár több öntetet készíteni, és félretenni belőle a későbbi fogyasztáshoz.

Megjegyzés

Egy spanyolországi egyetemi menza jellemzően pénteki vacsorája volt a fenti étel, de ebédnek is kitűnő! :)

A receptet N. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss