Spanyol sült rizs , azaz vegán paella

 Pénztárcakímélő és tökéletesen egyszerű vegán étel, mely egy enyhébb jégkorszakban is megteremti a nyár illúzióját.

Hozzávalók

  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 nagyobb paradicsom (felszeletelve)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 1 jalapeno (vagy erős zöldpaprika)
  • 2 és 1/2 csésze zöldségleves-alaplé
  • 1/2 tk só
  • 2 csésze hosszúszemű rizs
  • 1/2 lime leve
  • 1/2 csésze morzsolt kukorica (konzerv)
  • 1/2 zöldborsó (konzerv

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
    2. A vöröshagymát, a fokhagymát, a sűrített paradicsomot és a jalapenót turmixgépben fél percig összemixeljük.
    3. Ezt az elegyet egy mélyebb edénybe öntjük, hozzáadjuk az alaplevet és a sót, majd közepes lángon kevergetve felforraljuk.
    4. A barnarizst egy hőálló üveg- vagy kerámiatálba öntjük, hozzáadjuk a paradicsomos alaplevet, majd alufóliával lefedve 45 percre sütőbe tesszük.
    5. Ha elkészült, összekeverjük a kukoricával és a zöldborsóval, majd meglocsoljuk a lime-lével.

     

    További vegán receptek a vegánmuflon oldalon >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin