Elkészítés: A húsokat vékonyra kiklopfoljuk, bekenjük mustárral. Erre teszünk 1-1 szelet szalonnát, uborkát, kolbászt, majd összegöngyöljük, hústűvel összetűzzük.
Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, beletesszük az összegöngyölt húsokat. A húsok mindegyik oldalát szép pirosra sütjük, majd sütés után egy tálra tesszük.
A visszamaradt pecsenyezsírba tesszük a púpozott evőkanál lisztet, jól elkeverjük, majd annyi vízzel engedjük fel, hogy palacsintatészta sűrűségű mártást kapjunk. A mártást ízesítjük még mustárral, pár csepp citromlével, egy kis sóval és az őrölt szerecsendióval.
Ebbe a mártásba visszatesszük az előzőleg megsütött húsokat (a tálon maradt pecsenyelét is ráöntjük), és lassú tűzön puhára pároljuk.
Burgonyapürével tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre