Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spanyol madarak (göngyölt hús)

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húsokat vékonyra kiklopfoljuk, bekenjük mustárral. Erre teszünk 1-1 szelet szalonnát, uborkát, kolbászt, majd összegöngyöljük, hústűvel összetűzzük.

Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, beletesszük az összegöngyölt húsokat. A húsok mindegyik oldalát szép pirosra sütjük, majd sütés után egy tálra tesszük.

A visszamaradt pecsenyezsírba tesszük a púpozott evőkanál lisztet, jól elkeverjük, majd annyi vízzel engedjük fel, hogy palacsintatészta sűrűségű mártást kapjunk. A mártást ízesítjük még mustárral, pár csepp citromlével, egy kis sóval és az őrölt szerecsendióval.

Ebbe a mártásba visszatesszük az előzőleg megsütött húsokat (a tálon maradt pecsenyelét is ráöntjük), és lassú tűzön puhára pároljuk.

Burgonyapürével tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek