Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Top 4 spanyol fogás, amit imádunk!

Ahogy melegszik az idő, úgy kerülnek előtérbe a mediterrán konyhák fogásai. A könnyedebb hangvételű, napfénnyel átszőtt ételek egészen a nyár végéig ideális muníciót biztosítanak, ha nagyobb családi vagy baráti vendéglátásban gondolkodunk, de akkor is érdemes belőlük csemegézni, ha csak magunkat szeretnénk kényeztetni.
PAELLA 

A mediterrán rizses húsnak számos változata létezik. Ha igazán autentikus verziót szeretnénk készíteni, akkor érdemes beszerezni egy nagyobb öntöttvas serpenyőt, amibe családi adagot tudtunk készíteni, s gond nélkül be tudjuk tolni a sütőbe is. A paella fontos eleme a sáfrány, amitől utánozhatatlan színét kapja, a többi hozzávalót lazán kezelhetjük: kerülhet bele csirkehús, nyúlhús, spanyol kolbász (chorizo), készülhet csak halból, ötvözhetjük benne a tenger összes kincsét, de vegetáriánus irányt is szabhatunk neki. Fontos, hogy jó nedvszívó képességű rizsből készítsük, jó választás lehet hozzá a rizottóhoz is használatos arborio vagy carnaroli.

GAZPACHO  

Bár a hideg levesek szezonja még várat magára, a gazpacho készítését már érdemes gyakorolni. Nem csak azért zseniális ez a leves, mert jégen tálalva az igazi, hanem azért is, mert semmilyen, felesleges hőt termelő eszközt nem kell az elkészítéséhez bekapcsolni. Igazi kánikulakoszt, amit nem csak klasszikus levesként, hanem aperitifként, amuse bouche-ként is kínálhatunk.

EMPANADAS 

Az apróbb vagy nagyobb lepényt nálunk viszonylag kevesen ismerik, pedig az empanadas jó választás lehet, ha nagyobb mennyiségű ember számára szeretnénk valami finomat kínálni, hiszen a tartalmas, raguval töltött pitéből mindenkinek juthat egy szelet, ha pedig apróbb félhold formában készítjük el, akkor kitűnő partifalat, de kirándulásra, strandra vagy munkába is vihető. A klasszikus tölteléke viszonylag közel áll a mi pörköltünkhöz, de szinte bármivel megtölthető, amivel csak szeretnénk.

KATALÁN KRÉM (CREMA CATALANA) 

A crème brûlée katalán változata nagyon kellemes zárása lehet bármilyen étkezésnek. A vaníliás krémet vízfürdőben felgőzölik, majd a tetejére karamellréteget sütnek. Laktató, de élvezetes fogása a spanyol konyhának.

Ezek is érdekelhetnek

Friss