Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spaghetti Puttanesca II.

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 1 doboz (5 db) szardellafilé paradicsomszószban
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fok hagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 4 db Lucullus paradicsom
  • 15 szem fekete olívabogyó
  • 10 szem chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 2 púpozott teáskanál kapribogyó
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • őrölt feketebors
  • oregano
  • extraszűz olívaolaj
  • füstölt sajt
  • reszelt parmezán
  • vörösbor (opcionális)
  • 25 dkg spagetti

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymákat apróra vágom, a paprikákat, a petrezselymet és a bazsalikomot darabolom, a paradicsomokat negyedelem, a füstölt sajtot lereszelem.

    Sós vízben al dente megfőzöm a spagettit.

    Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát a darabolt hallal, majd hozzáadom a többi összetevőt is, fűszerezem, öntök hozzá vörösbort. Kis idő elteltével hozzászedem a tésztát, összekeverem, locsolok rá egy kevés rozmaringos olívaolajat.

    Tányérra szedem az ételt, szórok rá füstölt sajtot és pamezánt, vörösbort iszom hozzá.

Megjegyzés

A Pasta Puttanesca - a prostik tésztája - ellentétben a Carbonarával rövid múltra tekinthet vissza. 1960 körül készült először. A fáma szerint a kurvák ezt az ételt, melynek fő alkotóelemei az anchovi (szardella, kisméretű, sózott hal) és a fokhagyma, kitették az ablakba, s ezzel csalogatták be a férfiakat a bordélyba. Csípősnek és sósnak kell lennie. Siracusa és Nápoly is verseng az elsőségért. Ma már Italia szerte elterjedt, s kedvelt.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin