Spaghetti alla carbonara

default user icon
3 4.5/5

Hozzávalók

  • Ezt a hagyományos receptet gazdag ízvilága miatt ajánljuk. A főszerep a baconé, a tojásé és a parmezánté.
  • Hozzávalók:
  • 350 g Barilla Spaghetti
  • 100 g bacon
  • 50 g parmezán
  • 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 2 tojássárgája
  • 2 egész tojás
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés:

    1. Vágjuk apróra a bacont, és serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg. Az egész tojást villával verjük fel, adjuk hozzá a tojássárgákat, kevés borsot, sót és a parmezánt.

    2. Közben főzzük ki a Barilla Spaghetti tésztát bő, sós vízben, majd leszűrés után lassú tűz felett keverjük össze a felvert tojással, majd keverjük hozzá a pirított bacont, azonnal tálaljuk.

    A Barilla Chef tippje:
    Felszolgálhatjuk apróra vágott friss petrezselyemmel a tetején.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Borizs Titanilla 4 évvel ezelőtt
A múlt héten Milánóban volt szerencsém Carbonara spagettit enni. Az étlapon is úgy szerepelt hogy tojással és tejszínnel, meg a tányéron is úgy volt. Nekem új ez a recept, de nem lehet rossz.
Fodor Alexandra 5 évvel ezelőtt
A Magyarországon többnyire ismert Carbonara spagetti megcsúfolása a jól ismert olasz specialitásnak. Az eredeti spagetti Carbonarához NEM szoktak tejszínt adni. Egy szakács
Oláh Zsuzsa 7 évvel ezelőtt
Ez egy érdekes recept!!! Hol van belőle az elmaradhatatlan tejszín??? Ez inkább tojásrántottás tészta.

Hasonló Receptek

Magazin