Keress receptre vagy hozzávalóra

Spagetti rukkolával és rákkal

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 25 dkg spagetti tészta
  • 4 db langusztina
  • 2 marék rukkola
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 2 db paradicsom
  • chilipaprika
  • olívabogyó
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • 1/2 citrom
  • extraszűz olívaolaj
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • oregano
  • chiliszósz
  • fehérbor
  • parmezán sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymákat és a bazsalikomleveleket aprítom, a paradicsomokat félbevágom, majd szeletelem. A citromból vágok egy szeletet.

    A tésztát sós vízben felteszem főni.

    Egy nagy serpenyőben olívaolajon a hagymákat elkezdem dinsztelni, majd ráteszem a fokhagymát és a chilipaprikát. Beleteszem a paradicsomot, az olívabogyókat, a bazsalikomleveleket, fűszerezem, locsolok rá chiliszószt, facsarok bele citromlevet, beleteszem a rákokat. Kis idő elteltével öntök bele 1 pohárnyi fehérbort. Kiveszem a rákokat.

    Ha a tészta már al dente megfőtt, rászedem a szószra, összekeverem. Végül elzárom a tűzhelyet, a tésztához keverem a rukkolát, tálalok.

    Tányérra szedek a tésztából, ráteszem a rákot, megszórom parmezánnal. Jól behűtött fehérbor illik hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek