Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spagetti rákkal és rukkolával

MME MME
1 5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát forrásban lévő sós vízben al dente megfőzzük. A rukkolát megmossuk, lecsepegtetjük. A citrom héját lereszeljük, félrerakjuk. A fél citromot felszeleteljük díszítésnek. Amíg fő a tészta, elkészítjük a mártást: olívaolajon megfuttatjuk a 3 gerezd péppé zúzott fokhagymát, és amikor elkezd sülni, hozzáadjuk az Erős Pistát (chilipaprikát). Átforgatjuk az olajon, majd hozzáadjuk a rákokat, és 2-3 percig sütjük. Felöntük a paradicsomkonzervvel (vagy az apróra vágott paradicsommal) és a fehérborral. Forralunk rajta egyet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Jól összeforraljuk, majd a kifőtt spagettivel összekeverjük, hozzáadjuk a maradék fél citrom levét és a rukkola felét, majd átkeverjük, és így is összeforraljuk. Tányérokba szedjük, és a tetejét megszórjuk a maradék rukkolával és a citrom reszelt héjával. Egy-egy szelet citrommal díszítjük, és reszelt parmezánnal kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss