Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spagetti paradicsomos pestóval

Hozzávalók

  • 80 dkg paradicsom
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db piros pepperoni
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 3 ág bazsalikom
  • 30 dkg spagetti

Elkészítés

    1.

    A paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk néhány másodpercre, majd lecsepegtetjük és meghámozzuk, négyfelé vágjuk, és kimagozzuk mindet. Közben felfogjuk a gyümölcs levét. Végül feldaraboljuk a húsát.

    2.

    Az olívaolaj felét felforrósítjuk, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott vörös- és a megtisztított, felkarikázott fokhagymát. Hozzákeverjük a felfogott paradicsomlét, a kimagozott, vékonyan felcsíkozott peperonit, ízlés szerint sót, továbbá a paradicsom 3/4-ét, és pároljuk kb. 15 percig. Azután lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a parmezán felét, a maradék olívaolajat, valamint a bazsalikom lecsipkedett leveleit, végül pürésítjük a keveréket.

    3.

    A tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Összekeverjük a paradicsomos pestóval és a megmaradt, apróra kockázott paradicsommal. Tányérokba adagoljuk és megszórjuk a maradék sajttal. Néhány bazsalikomlevéllel díszíthetjük. 

    TEPSIS PARADICSOMOS TÉSZTA >>> 

    Ha szereted a tésztát, itt mennyei tészta-recepteket találsz! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin