Spagetti paradicsomos pestóval

Hozzávalók

  • 800 g paradicsom
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db piros pepperoni
  • 100 g reszelt parmezán
  • 3 ág bazsalikom
  • 300 g spagetti

Elkészítés

    1.

    A paradicsomokat mártsuk forrásban lévő vízbe néhány másodpercre, majd csepegtessük le, hámozzuk meg, vágjuk négyfelé, és magozzuk ki mindet. Közben fogjuk fel a gyümölcs levét. Végül daraboljuk fel a húsát.

    2.

    Forrósítsuk fel az olívaolaj felét, és pároljuk rajta üvegesre a meghámozott, finomra vágott vörös- és a megtisztított, felkarikázott fokhagymát. Keverjük hozzá a felfogott paradicsomlét, a kimagozott, vékonyan felcsíkozott peperonit, ízlés szerint sót, továbbá a paradicsom 3/4-ét, és pároljuk kb. 15 percig. Azután húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a parmezán felét, a maradék olívaolajat, valamint a bazsalikom lecsipkedett leveleit, végül pürésítsük a keveréket.

    3.

    Főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint, majd szűrjük és csepegtessük le. Keverjük össze a paradicsomos pestóval és a megmaradt, apróra kockázott paradicsommal. Adagoljuk tányérokba, és szórjuk meg a maradék sajttal. Néhány bazsalikomlevéllel díszíthetjük. 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin