Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spagetti paradicsomos húsgolyókkal

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1/2 tk só
  • A húsgolyókhoz:
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg darált marhahús
  • 2 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 4 ág oregánó
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 db daraboltparadicsom-konzerv
  • bors

Elkészítés

    1.

    Sima tésztát gyúrunk a lisztből, a tojásból és a sóból, majd folpakba csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.

    2.

    A húsokat a tojással összekeverjük. Hozzáadjuk a 2 ág oregánó felaprított leveleit, kevés sót, borsot, valamint 1 fej felaprított hagymát és 2 gerezd összezúzott fokhagymát. A masszából golyókat formázunk, majd 2 evőkanál olajon mindet megpirítjuk.

    3.

    A maradék hagymát és fokhagymát felaprítjuk, majd a maradék olajon megpároljuk. Hozzáöntjük a paradicsomot 0,5 dl vízzel együtt. Sóval, borssal és a maradék oregánóval ízesítjük. Ha felforrt, a húsgolyókat beletesszük, és 25–30 percig főzzük.

    4.

    A tésztát vékonyra nyújtjuk, és nagyon keskeny csíkokra vágjuk. 2-3 perc alatt forró vízben megfőzzük, és a paradicsomos húsgombócokkal tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin