Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spagetti paradicsomos-diós mártással

default user icon
1 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 paradicsom
  • 2 szál bazsalikom
  • 50 dkg spagetti
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 10 dkg durvára vágott dió

Elkészítés

    Előkészítés: A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paradicsomot, pár pillanatra forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját és összetörjük. A bazsalikomot megmossuk, és nagyobb darabokra tépkedjük.

    Elkészítés: A tésztát bő sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét és kevergetve felfőzzük. Sóval, borssal ízesítjük. A forró mártásba beletesszük a tésztát, összeforgatjuk, majd dióval és bazsalikommal megszórva tálaljuk.

    Munka: kb. 20 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
    1 adag: 717 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

dianese linda
ha igazan fokozni szeretnetek az izeket, akkor ajanlom, hogy mielott a paradicsom szoszt mecsinaljatok, egy serpenyoben piritsatok meg aprora vagott csirkemell csikokat! Izles szerint fuszerezzetek (delikat, oregano bors) majd amikor mar szep pirosak a csikok adjatok hozza a paradicsomokat, es az osszes felsorolt hozzavalokat. Igy fozzetek egy jo kis szoszt!! Isteni, es nincs sok munka vele! Jo etvagyat!!!

Hasonló Receptek

Magazin