Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spagetti paradicsommal és bazsalikommal

1 5/5
15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Forraljatok fel egy fazékban vizet, majd tegyétek bele a spagettit, enyhén sózzátok meg. Az eredeti olasz spagetti nem törik, hanem beleállítják a fazékba, ahogy puhul a tészta, magától belecsúszik az edénybe.

2. A kész tésztát szűrjétek le, csepegtessetek rá 2 evőkanálnyi olívaolajat, és hagyjátok a forró vizes fazék felett.

3. A paradicsomot szeljétek apró kockákra. A fokhagymát fokhagymazúzóval törjétek össze. Egy edénybe tegyetek 3 evőkanálnyi olívaolajat, majd adjátok hozzá a fokhagymát, és pároljátok 2-3 percig, dobjátok rá a felkockázott paradicsomot, ízesítsétek sóval és fűszerekkel.

4. Ha elkészült a szósz, vegyétek le a tűzről, keverjétek a spagettihez. Reszelt sajttal megszórva tálaljátok.

Ezek is érdekelhetnek

Friss