Elkészítés: 1. Forraljatok fel egy fazékban vizet, majd tegyétek bele a spagettit, enyhén sózzátok meg. Az eredeti olasz spagetti nem törik, hanem beleállítják a fazékba, ahogy puhul a tészta, magától belecsúszik az edénybe.
2. A kész tésztát szűrjétek le, csepegtessetek rá 2 evőkanálnyi olívaolajat, és hagyjátok a forró vizes fazék felett.
3. A paradicsomot szeljétek apró kockákra. A fokhagymát fokhagymazúzóval törjétek össze. Egy edénybe tegyetek 3 evőkanálnyi olívaolajat, majd adjátok hozzá a fokhagymát, és pároljátok 2-3 percig, dobjátok rá a felkockázott paradicsomot, ízesítsétek sóval és fűszerekkel.
4. Ha elkészült a szósz, vegyétek le a tűzről, keverjétek a spagettihez. Reszelt sajttal megszórva tálaljátok.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre