Elkészítés: A spagettit sós vízben, a csomagoláson előírt idő alatt megfőzzük, leszűrjük.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, majd csíkokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, apróra daraboljuk vagy botmixerrel pürésítjük.
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, üvegesre pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Majd hozzáadjuk a paradicsomot meg a paprikát, és kb. 10 percig pároljuk. A paradicsompürével, a mézzel, a borecettel, sóval, borssal ízesítjük.
Amikor a paprika roppanósan puha, a forró mártásba belekeverjük a tésztát. Hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomleveleket, és azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre