Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spagetti húsgombóccal, krémes-spenótos mártásban

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db zsemle
  • tej
  • 1 csokor újhagyma
  • 6 ek olívaolaj
  • 80 dkg darált pulykacomb
  • frissen őrölt bors
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 30 dkg tejföl
  • 25 dkg spagetti
  • 2 dl cukrozatlan habtejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg konyhakész bébispenót
  • A tálaláshoz:
  • kapribogyó
  • lime

Elkészítés

    1. A zsemlét beáztatjuk a langyos tejbe. Az újhagymát meghámozzuk, felapríjuk és 3 ek felforrósított olajon megpirítjuk.
    2. A húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az olajos hagymát. Összedolgozzuk a kinyomkodott zsemlével, sózzuk, borsozzuk. Gombócokat formázunk belőle, amiket megpirítunk a maradék olajon.
    3. Egy tűzálló tálba rendezzük mindet, majd meglocsoljuk a reszelt sajt és a tejföl keverékével. Végül  200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
    4. Közben a tésztát a csomagoláson megadott ajánlás szerint forrásban lévő sós vízben kifőzzük és leszűrjük. A tejszínt felforraljuk a meghámozott, összezúzott fokhagymával. Hozzáadjuk a spenótot és a tésztát, megsózzuk és a húsgombócokhoz kínáljuk. Kapribogyóval megszórva, lime-gerezdekkel tálalhatjuk.

    11 HÚSGOMBÓCOS ÉTEL, AMIT MINDENKI IMÁD >>> 

    HÚSGOMBÓCOS SPAGETTI (AHOGY A KERESZTAPÁBAN FŐZIK) >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin