Spagetti húsgolyóval, tejszínes mártásban

Hozzávalók

  • 40 dkg darált hús                                         
  • 1/2 csokor újhagyma                                       
  • 4 gerezd fokhagyma                             
  • 1/2 db citrom
  • 10 dkg reszelt sajt
  • tengeri só
  • 1 dl olaj                                                    
  • 40 dkg spagetti
  • 12 dkg zöldborsó
  • 1,5 dl tejszín
  • frissen őrölt bors
  • 2 csokor petrezselyemzöld  

Elkészítés

    1. Összedolgozzuk a darált húst a felkarikázott hagymával, a zúzott fokhagymával, a citrom lereszelt héjával és a sajt 1/4 részével, ízlés szerint sózzuk, majd diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle. Mindet aranyszínűre sütjük a felforrósított olajon.
    2. A spagettit kifőzzük forrásban lévő, sós vízben, a csomagoláson megadott utasítás szerint. A borsót szintén puhára pároljuk, a leszűrt spagettihezadjuk, majd meglocsoljuk a tejszínnel, és összeforrlajuk. Végül meghintjük frissen őrölt borssal. A meleg gombócokat a zöldborsós spagettivel tálaljuk, a finomra vágott petrezselyemmel és a megmaradt reszelt sajttal meghintve.
Tésztafőzésnél – szűrés előtt – mindig tegyünk félre keveset a tészta főzővizéből. Ha sűrű vagy kevés a mártásunk, ezt használjuk a hígításhoz. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek