Spagetti húsgolyóval, tejszínes mártásban

Hozzávalók

  • 40 dkg darált hús                                         
  • 1/2 csokor újhagyma                                       
  • 4 gerezd fokhagyma                             
  • 1/2 db citrom
  • 10 dkg reszelt sajt
  • tengeri só
  • 1 dl olaj                                                    
  • 40 dkg spagetti
  • 12 dkg zöldborsó
  • 1,5 dl tejszín
  • frissen őrölt bors
  • 2 csokor petrezselyemzöld  

Elkészítés

    1. Dolgozzuk össze a darált húst a felkarikázott hagymával, a zúzott fokhagymával, a citrom lereszelt héjával és a sajt 1/4 részével. Sózzuk meg ízlés szerint. Formázzunk diónyi nagyságú gombócokat. Süssük mindet aranyszínűre a felforrósított olajon.
    2. Főzzük ki a spagettit forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson megadott utasítás szerint. A borsót szintén pároljuk puhára. Adjuk a leszűrt spagettihez, majd locsoljuk meg a tejszínnel, és forraljuk be. Végül hintsük meg frissen őrölt borssal. Tálaljuk a meleg gombóckákat a zöldborsós spagettivel, a finomra vágott petrezselyemmel és a megmaradt reszelt sajttal meghintve.
Tésztafőzésnél – szűrés előtt – midig tegyünk félre keveset a tészta főzővizéből. Ha sűrű vagy kevés a mártásunk, ezt használjuk a hígításhoz. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin