Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spagetti holland módra

default user icon
17 3.8/5

Hozzávalók

  • 25 dkg spagetti,
  • 10 dkg reszelt edami sajt,
  • 1 dl tejszín,
  • 5 dkg füstölt szalonna,
  • 1 evőkanál só és ízlés szerint törött fehér bors.

Elkészítés

    Előkészítése: a tésztát összetöröm és a szokásos módon, sós, forrásban lévő vízben megfőzöm. Meleg vízzel leöblítem és melegen tartom. Közben egy edényben a nagyon finomra vágott szalonna zsírját kisütöm, a pörcöt leszűröm.

    Elkészítése: a főtt tésztát összekeverem a szalonnazsírral, borssal és tejszínnel, majd tűzálló tálba terítem. A reszelt sajttal egyenletesen behintem a tetejét és az előmelegített, forró sütőbe tolom. Annyi ideig sütöm, amíg a sajt nyúlósra nem olvad a tetején. Villával átkeverem, és máris tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

csutkaroza
Jó kis recept, de biztos nem Holland. Ha ezek ismernék a füstölt szalonnát........ :D Nem tudják mi a jó! De nagyon finom lett! Köszi
hobbychef
Ez talán attól holland, hogy az edami sajt használata mellett a spagettit összetörted. Egy olasz biztos háborogna.. Persze ettől még lehet finom az étel. Ha az amerikaiak csinálnak pizzát, miért ne készíthetnének a hollandok spagettit, amit végül is egy magyar háziasszony prezentált..
Zamedi
Én is csinálok valami hasonlót, de szalonna helyett lehet sonka, vagy valamilyen felvágott. Ezeken kívül 3-4dl tejfölt , kiskanálnyi mustárt, citromlevet, fűszereket, esetleg kukoricát vagy borsót (ami otthon van) teszek még hozzá. Ezt a krémet összekeverem a tésztával, bele a tepsibe, a tetejére a sajt, mehet a sütőbe. Talán laktatóbb egy kicsit,valamint lehet variálni is és kimaradhat a zsír.
sisaska
spagettit széttörni? ez bűn! én nagy lábosban szoktam odaraka vizet, ha már forr, a lábas közepébe állítom a spagetticsokrot (persze közben fogom, nem vagyok varázsló:)) és elengedem. fél perc, és az egész tésztaadag belecsúszik, és megfő rendesen az egész, végig, egyben...
anda8
isteni, de valóban elég a fele a kisütött zsírnak, ellenben 2 deci főzőtejszínt használtam + bennehagytam a pörcöt, mert a férfiak úgy jobban kedvelik
zsucska
csak azt nem tudom, ez mitől holland? csupán a sajttól???
mnetti
Én ma megcsináltam vacsira. Mindenkinek ízlett. Apa még a munkahelyére is vitt belőle :)
soldier
Nekem egy picit zsírosnak tűnt, de az íze tényeg finom! Ha legközelebb készítem, már ügyelni fogok, hogy ne az egészet öntsem a tésztára. Úgy tökéletes lesz! :-)
hellana
Én ha nincs otthon szalonna, húskonzervet (Lunch hús) szoktam kockákra vágni, kicsit elősütni és azzal összekeverve megsütni a sütőben ezt a tésztát. Fenséges!
jkomlosi
Nagyon finom lehet, ki fogom próbálni! Kérlek Benneteket, jegyezzétek meg, hogy a város neve, amiről a sajt a nevét kapta: EDAM, a sajt tehát edami!! Az eidam hollandul vőlegényt jelent, ami ugye egy kicsit más...

Hasonló Receptek

Magazin