Spagetti Carbonara

default user icon
3 3.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csomag spagetti
  • kb. 20-25 dkg friss gomba
  • kb. 5 dkg gépsonka
  • kb. 5 dkg bacon (füstölt császárszalonna)
  • 1 nagyobb zöldpaprika
  • 4-5 dl tejszín
  • egy kanál liszt
  • kb. 1 dkg reszelt parmezán
  • 1 evőkanal olaj
  • só,
  • bors

Elkészítés

    Elkészítése: Kifőzzük a tésztát. A carbonara mártáshoz apróra vágjuk a gombát, bacont, gépsonkát és a zöldpaprikát. Az olajon megdinszteljuk a gombát, sózzuk, borsozzuk utána beletesszük a bacont és a gépsonkát, utoljára a zöldpaprikát, és együtt pároljuk. Ha elfőtte a levet, a liszttel megszórjuk, és a tejszínnel behabarjuk. Besűrítjük, és egy kis parmezánt is beleszórhatunk. A kész spagettinkre öntjük a carbonara szószt, és a maradék parmezánnal megszórjuk a tetejét.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

speci 10 évvel ezelőtt
Olyan, hogy igazi NINCS, de én eredeti olasztól tanultam: Bacon apóra, olivában, fokhagymával, rá tejszín. Rotyogtatni.Bbele a végén, mikor levetted a tűzról, annyi tojássárga, ahány főre készíted. Ha keveselled a szószt, még egy kis tésztafőzőlé rá.
dekany adrienn 11 évvel ezelőtt
Ha ennek semmi koze a carbonarahoz, es ezt mindketten tudjatok, miert nem irjatok le az IGAZI receptet? Mert ugyebar azt is biztosan ismeritek!!!! Ne kritizaljatok vaktaban, indokoljatok is, az lenne az epito kritika. Es lehet, hogy engem erdekelne, hogy hogyan keszul a carbonara!
Astarita Gabriella 11 évvel ezelőtt
Egyetértek ...........kefirrel.....

Hasonló Receptek

Magazin