Spagetti carbonara

default user icon
7 3.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg spagetti tészta
  • 4 tojás
  • 15 dkg bacon
  • 6 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • esetleg bors ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: Kevés olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont és a fokhagymát. A tésztát megfőzzük. Mindeközben a 4 tojást (ízlés szerint lehet 5 is) felverjük a reszelt parmezán sajttal (erős ízek kedvelőinek több parmezán ajánlott, de ez több tojást vesz fel). Ha a tészta megfőtt, leöntjük róla a vizet és azon melegében ráöntjük a felvert tojást a sajttal, jól elkeverjük, hozzáöntjük a megpitrított bacont is. Az így elkészült étel azonnal tálalható és fogyasztható.

Megjegyzés

Nagyon sok helyen látni carbonara receptet, ami tejszínnel, tejjel vagy egyéb tejszármazékkal készül. Az igazi carbonaraban az egyetlen tejszarmazék a sajt, ami fontos, hogy parmezán legyen.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kovacs Renata 4 évvel ezelőtt
Ugy tünik az eredeti carbonaranak is több változata van :) azt hallottam, hogy az olaszok nem használnak hozzá fokhagymát, viszont feketeborsot annál inkább - innen a név hogy \"carbonara\" (szénégető) - minél több annál jobb. És parmezán helyett néhol juhsajtot használnak. Amugy köszi a receptet, izletes lett :)
llooll 5 évvel ezelőtt
Prohaszkab, gomba sosem kellett a carbonarahoz! :-) Az más kérdés, hogy te szereted azt is beletenni, csak az már nem carbonara ;-)
Prohászka Béláné 5 évvel ezelőtt
Gomba is kell bele szerintem, én teszek bele, s nem baconnal, hanem füstölt tarjával és főzőtejszínnel készítem. Fiam így szereti. Rászeletelve a főtt tojás!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hné Adrienn 6 évvel ezelőtt
Szia _Valóban ez az igazi,mi is így szeretjük!Viszont énnekem is van bajom a nyers tojással ezért,visszateszem a tűzre és még átforgatom ,míg a tojás valamennyire megsül.
Nagy Alexandra 7 évvel ezelőtt
Megcsináltam, isteni lett! A párom kétszer vacsizott be bőségesen belőle! :))
Barack 10 évvel ezelőtt
Korábban készítettem már ezt az ételt, amit egy olasz szakácskönyvben találtam. A legfinobabb spagetti, amit eddig ettem. Ez az igazi!! A titka a parmezán sajt.
Nagy Etelka 11 évvel ezelőtt
Kövezz meg, de én akkor is tejszínnel csináltam. Valahogy a nyers tojás nem igazán... Leturmixoltam a tejszínnel a főtt tojást és a sajtot nem kevertem bele, csak tálban adtam hozzá. Meg kell, hogy mondjam, nagyon hasonlított ahhoz, amit Jesolóban ettem.

Hasonló Receptek

Magazin