Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spagetti carbonara spárgával

Hozzávalók

  • 25 dkg spagetti (durum)
  • 12 dkg szalonna (húsos, füstölt)
  • 25 dkg zöld spárga
  • 2 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 2 csipet bors (őrölt)
  • 4 dkg parmezán (lereszelve)
  • A szóráshoz:
  • parmezán (reszelve)

Elkészítés

    1. A szalonnát csíkokra aprítjuk, lassan zsírjára pirítjuk, kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.
    2. A spárgát megtisztítjuk, a fás részét levágjuk, majd feldaraboljuk, kevés olívaolajon pici sóval saját gőzében kb. 7-8 percig pároljuk.
    3. A tojásokat felverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd a parmezánnal ízesítjük.
    4. A spagettit 2,5 liter lobogó, sós vízbe tesszük, a zacskón található utasítás szerint megfőzzük, leszűrjük, majd a szalonna zsírjára szedjük.
    5. Hozzákeverjük a tojásos keveréket, majd hozzáteszünk egy merőkanálnyit a tészta főzővizéből, elkeverjük a spárgával és a szalonnával, és frissen tálaljuk.
    6. Tálalásnál a tányérokra szedett spagettit megszórjuk reszelt parmezánnal, és hozzáillő zöldfűszert is használhatunk.

      Carbonara receptek itt >>> 

      Olasz finomságok egy helyen >>> 

      Így használd a spárgát >>> 

      RECEPTEK SPAGETTIVEL >>> 

Megjegyzés

Szezonon kívül spárga nélkül is jó.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

gaby53
Kedves teribelle, nagyon szívesen! :)
teribelle
KOSZI GABY!! Nagyon finom let!
gaby53
Nem főzöm a tojásos keveréket, hanem a forró tésztával azonnal összekeverem (nem kell a tésztát leöblíteni), eredetileg így készül a carbonara. Bátran próbáld ki nagyon finom. üdv.Gabi
teribelle
Gaby a tojásos keveréket fozod egy kicsit ?

Hasonló Receptek

Magazin