Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spagetti carbonara (eredeti recept)

Hozzávalók

  • 1/2 kg spagettitészta
  • 12 szelet bacon (csíkozva)
  • 2 ek olíva olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db tojás
  • bors
  • 5 dkg parmezán

Elkészítés

    1. A tésztát megfőzzük bő, sós vízben a csomagoláson feltüntetett ideig (kb. 10-11 percig).
    2. Egy nagyobb serpenyőt felhevítünk, és ropogósra sütjük benne a felcsíkozott bacont. Hozzáadjuk a megroppantott fokhagymát is, hogy a zsiradék átvegye az ízét.
    3. A megfőtt tésztát leszűrjük, és félreteszünk 1 dl főzővizet. A fokhagymákat eltávolítjuk, és tésztát a baconös serpenyőbe tesszük.
    4. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a félretett főzővizet, megsózzuk, megborsozzuk, és a tésztához keverjük. Összeforgatjuk a tésztával, megszórjuk reszelt parmezánnal, és azonnal, frissen fogyasszuk.

    11 SPAGETTI RECEPT, AMINEK MÉG EGY OLASZ SEM TUD ELLENÁLLNI >>> 

    9 EGYEDÉNYES KEDVENC A CARBONARÁTÓL A CSIRKÉS TÉSZTÁIG >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin