Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spagetti carbonara (eredeti recept)

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát megfőzzük bő, sós vízben a csomagoláson feltüntetett ideig (kb. 10-11 percig).
  2. Egy nagyobb serpenyőt felhevítünk, és ropogósra sütjük benne a felcsíkozott bacont. Hozzáadjuk a megroppantott fokhagymát is, hogy a zsiradék átvegye az ízét.
  3. A megfőtt tésztát leszűrjük, és félreteszünk 1 dl főzővizet. A fokhagymákat eltávolítjuk, és tésztát a baconös serpenyőbe tesszük.
  4. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a félretett főzővizet, megsózzuk, megborsozzuk, és a tésztához keverjük. Összeforgatjuk a tésztával, megszórjuk reszelt parmezánnal, és azonnal, frissen fogyasszuk.

11 SPAGETTI RECEPT, AMINEK MÉG EGY OLASZ SEM TUD ELLENÁLLNI >>> 

9 EGYEDÉNYES KEDVENC A CARBONARÁTÓL A CSIRKÉS TÉSZTÁIG >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss