Egy kevés olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont és a megpucolt, felaprított fokhagymát. A tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint sós vízben kifőzzük.
Közben a tojásokat felverjük a reszelt parmezán sajttal (a parmezán mennyiségét ízlés szerint növelhetjük a tojással együtt).
Amikor a tészta megfőtt, leszűrjük, és azon melegében ráöntjük a felvert tojást a sajttal, jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a pirított bacont is. Azonnal tálaljuk.
Nagyon sok helyen látni carbonara receptet, ami tejszínnel, tejjel vagy egyéb tejszármazékkal készül. Az igazi carbonarában az egyetlen tejszármazék a sajt, ami fontos, hogy parmezán legyen. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!