Spagetti carbonara

default user icon
7 3.3/5

Hozzávalók

  • 50 dkg spagetti
  • 4 db tojás
  • 15 dkg bacon
  • 6 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors (elhagyható)

Elkészítés

    1. Egy kevés olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont és a mgepucolt, felaprított fokhagymát. A tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint kifőzzük. 
    2. Közben a tojásokat felverjük a reszelt parmezán sajttal (a parmezán mennyiségét ízlés szerint növelhetjük, a tojással együtt).
    3. Amikor a tészta megfőtt, leszűrjük, és azon melegében ráöntjük a felvert tojást a sajttal, jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a pirított bacont is. Azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon sok helyen látni carbonara receptet, ami tejszínnel, tejjel vagy egyéb tejszármazékkal készül. Az igazi carbonarában az egyetlen tejszármazék a sajt, ami fontos, hogy parmezán legyen.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kovacs Renata 5 évvel ezelőtt
Ugy tünik az eredeti carbonaranak is több változata van :) azt hallottam, hogy az olaszok nem használnak hozzá fokhagymát, viszont feketeborsot annál inkább - innen a név hogy \"carbonara\" (szénégető) - minél több annál jobb. És parmezán helyett néhol juhsajtot használnak. Amugy köszi a receptet, izletes lett :)
llooll 5 évvel ezelőtt
Prohaszkab, gomba sosem kellett a carbonarahoz! :-) Az más kérdés, hogy te szereted azt is beletenni, csak az már nem carbonara ;-)
Prohászka Béláné 5 évvel ezelőtt
Gomba is kell bele szerintem, én teszek bele, s nem baconnal, hanem füstölt tarjával és főzőtejszínnel készítem. Fiam így szereti. Rászeletelve a főtt tojás!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hné Adrienn 6 évvel ezelőtt
Szia _Valóban ez az igazi,mi is így szeretjük!Viszont énnekem is van bajom a nyers tojással ezért,visszateszem a tűzre és még átforgatom ,míg a tojás valamennyire megsül.
Nagy Alexandra 7 évvel ezelőtt
Megcsináltam, isteni lett! A párom kétszer vacsizott be bőségesen belőle! :))
Barack 10 évvel ezelőtt
Korábban készítettem már ezt az ételt, amit egy olasz szakácskönyvben találtam. A legfinobabb spagetti, amit eddig ettem. Ez az igazi!! A titka a parmezán sajt.
Nagy Etelka 11 évvel ezelőtt
Kövezz meg, de én akkor is tejszínnel csináltam. Valahogy a nyers tojás nem igazán... Leturmixoltam a tejszínnel a főtt tojást és a sajtot nem kevertem bele, csak tálban adtam hozzá. Meg kell, hogy mondjam, nagyon hasonlított ahhoz, amit Jesolóban ettem.

Hasonló Receptek

Magazin