Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fogyj hatékonyan és egészségesen! Diétás program pofonegyszerű mintaétrenddel!

default user icon
MME
Hatékonyan fogyni, és közben egészségesnek maradni – ebben segít az alábbi program! Koplalás és kalóriaszámolgatás nélkül szabadulhatsz meg néhány kiló súlyfeleslegtől!

Ezzel az egyszerű módszerrel minden fontos tápanyagot beviszel a szervezetedbe, amire csak szüksége van, ráadásul igazán ízletes ételeket fogyaszthatsz közben. Így aztán, ha egy kicsit szorít a nadrág, néhány napig érdemes követned az alábbi programot, hogy jobban érezd magad a bőrödben.

Reggelire egyen natúr joghurtot friss idénygyümölccsel és 2-3 ek zabpehellyel;
Ebédre fogyassz 12-15 dkg bőr nélküli csirke-, illetve pulykamellet vagy sovány marha-, illetve sertéshúst, grillezve vagy párolva - és készítsd el mellé az egyik ajánlott salátát!
Vacsorára jöhet egy kevés fehérje, például 1 db tükörtojás vagy 1 szelet tengeri halfilé formájában. Ízlés szerint fogyaszthatsz mellé friss vagy párolt zöldséget!

Receptek:

Paradicsomos csicseriborsó rukkolával

Hozzávalók (2 személyre): 30 dkg csicseriborsó (konzerv), 10 db koktélparadicsom, 1 db újhagyma, 1 marék rukkola, 2 ek frissen felaprított bazsalikom, 1 ek olívaolaj, 1 ek fehérborecet, só, bors, méz, 50 g reszelt light sajt
Elkészítése: A csicseriborsót öblítsük, csepegtessük le, majd tegyük tálba. A koktélparadicsomokat vágjuk félbe, az újhagymát karikázzuk fel, a rukkolát öblítsük le, szárítgassuk meg, majd adjuk mindezeket a csicseriborsóhoz a bazsalikommal együtt. Az olívaolajat, a borecetet, ízlés szerint sót és borsot, valamint pár csepp mézet keverjünk össze, és csorgassuk az öntetet a salátára. Forgassuk össze az egészet, végül szórjuk meg a reszelt sajttal.
Kalóriatartalom: kb. 235 kcal/adag

Avokádós kuszkuszsaláta

Hozzávalók (2 személyre): 15 dkg kuszkusz, 1,5-2 dl zöldségleves-alaplé, 1 fej lila hagyma, 1 db kápia vagy piros kaliforniai paprika, 1 db avokádó, 3 kis db paradicsom, 2 ek frissen felaprított petrezselyemzöld, 2-3 db frissen felaprított mentalevél, 1 ek olívaolaj, 1/2 ek frissen facsart citromlé, só, bors
Elkészítése: A megmosott kuszkuszt tegyük tálba, és öntsünk rá 1,5-szeres forró alaplevet. Fedjük le, hagyjuk állni 10-15 percig. A lila hagymát vágjuk finomra, a paprikát, az avokádó húsát és a paradicsomot kockázzuk fel, majd mindezeket forgassuk össze a zöldfűszerekkel. Az öntethez az olívaolajat és a citromlevet keverjük össze, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg, majd csepegtessük a zöldségekre. A kuszkuszt villával lazítsuk fel, és adjuk a salátához.
Kalóriatartalom: kb. 390 kcal/adag

Sonkás-uborkás tésztasaláta

Hozzávalók (2 személyre): 140 g penne, só, 200 g sovány sonka, 1 db kaliforniai paprika, 1 kis db kígyóuborka, 1 db újhagyma, 2 ek repceolaj, 1 ek fehérborecet, 1 tk mustár, bors, 50 g reszelt parmezán, bazsalikom
Elkészítése: A tésztát a csomagolásán található leírás szerint főzzük ki sós vízben. A sonkát, a megmosott paprikát és uborkát kockázzuk fel. Az újhagymát karikázzuk fel. A sonkát teflonserpenyőben, folyamatosan kevergetve pirítsuk meg egy kicsit. A dresszinghez keverjük össze a repceolajat, a borecetet, a mustárt, némi sót és borsot. A zöldségféléket, a sonkát és az öntetet keverjük össze, néhány percg hagyjuk állni, majd szórjuk meg a sajttal és egy kevés frissen felaprított bazsalikommal.
Kalóriatartalom: kb. 330 kcal/adag

Még több életmódtanácsot és diétatippet ttalálsz a Fanny magazin eheti számában - keresd az újságárusoknál! >>>
FOGYJ ZÖLDFŰSZEREKKEL! ÍME 4 SZUPER RECEPT A DIÉTÁDHOZ >>> 
DOBJ EL MINDENT: EZ A DIÉTA MEGHOSSZABBÍTJA AZ ÉLETED! >>> 
20 ZSENIÁLIS FOGYITRÜKK - APRÓ TIPPEK A LÁTVÁNYOS SIKERÉRT! >>> 

Ezek is érdekelhetnek