Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Soupe au pistou (provence-i zöldségleves)

MME MME
90 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személyre:
  • A leveshez:
  • 2,5 l víz
  • 25 dkg friss fejtett bab
  • 25 dkg zöldbab
  • 25 dkg krumpli
  • 25 dkg zöldborsó
  • 25 dkg kockázott paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 20 dkg káposzta
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 szál szárzeller
  • 25 dkg cukkini
  • 2 szál fehérrépa
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • bors
  • A pistou szószhoz:
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 10 bazsalikomlevél
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a pórét, a zellerszárat, a zöldbabot, a krumplit (1 kivételével), a répákat, a cukkinit és a káposztát felaprítjuk. A vizet felforraljuk, 5 evőkanál olívaolajat teszünk bele, majd az összes zöldséget hozzáadjuk (az egész krumplit is). Ízesítjük sóval, borssal, majd 20 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a kockázott konzerv paradicsomot és a felaprított füstölt szalonnát, és tovább főzzük.

Közben elkészítjük a pistou szószt: a fokhagymát és a bazsalikomleveleket mozsárban krémesre törjük, majd hozzáadjuk a lereszelt parmezánt, az olajat és ízlés szerint sót.

Megkóstoljuk a levest, és ha már puha minden zöldség, kihalásszuk az egész krumplit, összetörjük, visszaöntjük a levesbe, majd hozzáadjuk a pistou szószt. Egyet forralunk a levesen, elzárjuk. Frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek