Sósperec

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 1 csapott evőkanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl étolaj
  • 1/2 l tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál só
  • 1 tojás

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt megfuttatom a tejben, és a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztát gyúrok. 32 darabra vágom, és a gyúródeszkán letakarva kicsit kelesztem. Ha megkelt, pereceket formázok belőlük, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Egész tojással megkenem, és 220 fokos sütőben kezdem sütni. Közben 1 evőkanál sót és 2 evőkanál lisztet összekeverek annyi vízzel, hogy sűrű, de folyékony masszát kapjak. Ha a teteje színesedni kezd, meglocsolom a sós keverékkel, és még pár percre visszateszem a sütőbe.

Megjegyzés

A sütő forró legyen. Ha nincs sütöpapír, olajozd és lisztezd a lemezt. A formázáskor nem kell lisztezni a tésztát.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin