Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sóskás rizsfelfújt sült kolbásszal

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A rizst másfélszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. A sóskát vajon megfonnyasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgáját villával habosítjuk.
  2. A rizst hagyjuk langyosra hűlni, majd összekeverjük a sóskával, és a tojások sárgájával lazítjuk. Ízesítjük a fokhagymaporral, cukorral és sóval, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
  3. Hőálló szuflé formákat kivajazunk, majd beleszórunk kevés zsemlemorzsát úgy, hogy a belső oldalaira is tapadjon – ez majd segít, hogy könnyebben kijöjjön a felfújt a formákból.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a felfújtakat – amikora teteje megpirult, és a felfújt kissé megemelkedett, kész.
  5. A sütőben másik rácsra, egy hőálló edénybe tesszük a sütnivaló kolbászokat is, kevés vizet öntünk alájuk, és szép pirosra sütjük őket. A sóskás rizsfelfelfújtat a sült kolbászokkal tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és food styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss