Keress receptre vagy hozzávalóra

Sóskás rizsfelfújt sült kolbásszal

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db sütnivaló kolbász (kb. 60 dkg)
  • 25 dkg friss sóska
  • 20 dkg kerekszemű rizs
  • 2 db egész tojás
  • 1+1 ek vaj
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 1 csipet fokhagyma-granulátum
  • 1 csipet cukor
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. A rizstmásfélszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. A sóskát vajon megfonnyasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgáját villával habosítjuk.
    2. A rizst hagyjuk langyosra hűlni, majd összekeverjük a sóskával, és a tojások sárgájával lazítjuk. Ízesítjük a fokhagymaporral, cukorral és sóval, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
    3. Hőálló szuflé formákat kivajazunk, majd beleszórunk kevés zsemlemorzsát úgy, hogy a belső oldalaira is tapadjon – ez majd segít, hogy könnyebben kijöjjön a felfújt a formákból.
    4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a felfújtakat – amikora teteje megpirult, és a felfújt kissé megemelkedett, kész.
    5. A sütőben másik rácsra, egy hőálló edénybe tesszük a sütnivaló kolbászokat is, kevés vizet öntünk alájuk, és szép pirosra sütjük őket. A sóskás rizsfelfelfújtat a sült kolbászokkal tálaljuk. 

Megjegyzés

Recept és food styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin