Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sóskamártás

Hozzávalók

  • 1 db karalábé
  • 4 dl alaplé
  • 10 dkg sóska
  • frissen őrölt bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek étkezési keményítő
  • citromlé vagy ecet
  • friss kapor ízlés szerint

Elkészítés

    1. A karalábét meghámozzuk, felkockázzuk és egy tepsibe dobjuk. Felöntjük az alaplé felével és forró sütőben puhára sütjük.
    2. Ezután átöntjük egy fazékba, adunk még hozzá alaplevet, hozzáadjuk a megmosott és darabokra tépkedett sóskát, sózzuk, borsozzuk, néhány percig főzzük, amíg a sóska össze nem esik.
    3. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a keményítővel kikevert tejföl t és az aprított kaprot. Pár csepp citromlével, vagy ecet tel beízesítjük a mártást.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin