Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sóskamártás pirított burgonyával és tükörtojással

75 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók 3 személynek:
  • A mártáshoz:
  • 1 zacskó gyorsfagyasztott sóskapüré (450 g-os)
  • 1 kis fej vöröshagyma finomra aprítva
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • cukor
  • A pirított burgonyához:
  • 60 dkg burgonya tisztítva, darabolva
  • kb. 3 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
  • A tükörtojáshoz:
  • személyenként 1-2 tojás
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A sóskapürét kb. 2 dl vízzel leöntjük, felforraljuk. Ameddig kiolvad, az olajból és a lisztből rántást készítünk, beledinszteljük a vöröshagymát. A tejföllel, valamint vízzel kikeverjük, és a mártást berántjuk. Ízesítjük sóval, cukorral, és rövid ideig lassan együtt főzzük.

A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Teflon edényben a saját levében, sózva, borsozva, szerecsendióval fűszerezve lefedve pároljuk. Amikor már puha és pirulni kezd többször óvatosan megkeverjük, hogy egyenletesen piruljon.

A tükörtojáshoz az olajat felhevítjük, beleütjük az egész tojásokat. A fehérjét sózzuk, és közepes hőfokon 4-5 perc alatt megsütjük.

A sült burgonyát a sóskamártással és a tükörtojással tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss