Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sóskaleves

default user icon
3 3/5

Hozzávalók

  • 50 dkg sóska,
  • 20 dkg burgonya,
  • 1 l tyúkhúsleves (kockából is készülhet),
  • 2 dl tejföl,
  • 4 dkg vaj,
  • só,
  • bors

Elkészítés

    Megforrósított vajon megpároljuk a megtisztított, megmosott sóskát. A keletkezett levet kiöntjük, mert ólmot tartalmaz. A párolt sóskát felöntjük a levessel és belereszeljük a megtisztított burgonyát. Sóval, borssal ízesítjük. A levest összeturmixoljuk, belekeverjük a tejfölt, majd összemelegítjük. Ízlés szerint pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

V.Edit
Kedves Kingus! Ha most nem szóltál volna az bölcsebb lett volna. \"A sóska sok ásványi sót, meszet, oxálsavat, foszfort és vasat tartalmaz, de flavonoidok, C-vitamin, antranoidok és cserzőanyagok is fellelhetők benne. C-vitamin tartalma jelentős. Ha gyakran, illetve ha nagy mennyiségben fogyasztják, akkor az oxálsav- és a káliumbioxalát-tartalma kedvezőtlenül hathat a szervezetre, ezért mértékletes fogyasztása ajánlott.\" Idézet a \"hazipatika.com\" honlapról
h.kingus
Tudatlanul minek szólsz hozzá?! A sóska az egyik legjobban akkumuláló növény. Tehát van benne , ill rajta ólom.
birdlady
Mióta van ólom a sóskában??? :D

Hasonló Receptek

Magazin