Elkészítés: A vajból és a lisztből világos zsemleszínű rántást készítünk, a finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük benne. Felengedjük kb. 7 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, a pürét néhány perc alatt felolvasztjuk benne. A tejfölt elkeverjük a levesben, egyet forralunk rajta, közben ízlés szerint cukorral ízesítjük.
A tojásokhoz bő, sós, enyhén ecetes vizet forralunk. Amikor forr a víz, a tojásokat egyenként beleengedjük, közben a vizet óvatosan megkeverjük, hogy a tojásfehérje a sárgáját körbe tudja vonni, így főzzük kb. 4-5 percig (attól függően milyen keménységű tojást szeretnék kapni), majd szűrőkanállal kivesszük, félretesszük.
Tálaláskor a leveshez adjuk a tojást, valamint pirított rozskenyér- vagy zsemlekockákkal is szaporíthatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre