Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sóska télire

5/5
45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sóskát alaposan megmossuk, a szárát és a vastag ereket leszedjük (ha a sóska zsenge, a szára is rajta maradhat). 1 kanál olajon vagy zsíron megfonnyasztjuk, közben sózzuk. Hagyhatjuk egyben, de pürésíthetjük is.

1. Ha a levét elfőtte, forrón kimosott, fertőtlenített üvegekbe töltjük, és a tetejére 1 ujjnyi jó minőségű olajat öntünk. Másnapig szárazdunsztba tesszük.

2. A megfonnyasztott sóskát a levével együtt botmixerrel pürésítjük, felforraljuk, majd a pürét üvegekbe töltjük és a tetejére 1 ujjnyi jó minőségű olajat öntünk. Másnapig szárazdunsztba tesszük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss