Elkészítés: A sóskát alaposan megmossuk, a szárát és a vastag ereket leszedjük (ha a sóska zsenge, a szára is rajta maradhat). 1 kanál olajon vagy zsíron megfonnyasztjuk, közben sózzuk. Hagyhatjuk egyben, de pürésíthetjük is.
1. Ha a levét elfőtte, forrón kimosott, fertőtlenített üvegekbe töltjük, és a tetejére 1 ujjnyi jó minőségű olajat öntünk. Másnapig szárazdunsztba tesszük.
2. A megfonnyasztott sóskát a levével együtt botmixerrel pürésítjük, felforraljuk, majd a pürét üvegekbe töltjük és a tetejére 1 ujjnyi jó minőségű olajat öntünk. Másnapig szárazdunsztba tesszük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre