Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sós zabpelyhes lepény (súlykontroll)

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 dkg zabpehely
  • 1-2 dl húsleveslé
  • 1 tojásfehérje
  • petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A zabpelyhet egy tálba rakjuk, majd ráöntünk annyi húslevest, hogy teljesen ellepje a pelyheket. Többet ne adjunk hozzá, mert akkor folyni fog, és nem lehet kisütni. Hagyjuk állni min. fél órát, de a legjobb ha 1 órát áll, és jól magába szívja a folyadékot. Akkor jó, ha már teljesen puha, szét tudjuk kézzel is könnyedén nyomni.

    Majd a petrezselymet felaprítjuk, sót, borsot adunk a szétázott pehelyhez, és jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a masszánkat. Határozott mozdulatokkal jól összekeverjük.

    Egy teflon serpenyőt vékonyan kikenünk olívaolajjal, és kis lepénykéket sütünk, a fakanállal jól ellapítjuk, hogy könnyebben átsüljenek. Kb. 6 db lesz belőle, mindkét oldalát sárgásbarnára sütjük.

    Húsokhoz, halhoz köretnek kitűnő, de lehet nyers zöldségekkel is fogyasztani kinek hogy ízlik.

Megjegyzés

A recept a program minden szakaszában fogyasztható.

Husika120
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin