Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sós túrógombóc

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • 50 dkg tehéntúró,
  • 2 tojás,
  • 3 evőkanál rétesliszt,
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa,
  • 3 evőkanál tejföl,
  • só,
  • kapor

Elkészítés

    A tehéntúrót szitán átpasszírozzuk. Összegyúrjuk a tojással, a liszttel és zsemlemorzsával, tejföl lel. Sóval és vágott kaporral ízesítjük. A masszát fél órát állni hagyjuk. Ha ezután is túl lágy lenne, zsemlemorzsával dúsítjuk. Vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk belőle és gyöngyözve forró, sós vízben kifőzzük. Szűrőkanállal kiemeljük és lecsöpögtetjük. Vadas mellé, köretként tálaljuk.

Megjegyzés

Jó tudni, hogy
a sós túrógombócot nemcsak köretként, hanem önálló ételként is fogyaszthatjuk. Ekkor hempergessük vajban pirított zsemlemorzsába és locsoljuk meg kapros tejföllel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Baribee
És egy kis variante.. Ha a gombócokat reszelt (füstölt) sajtban forgatjuk meg a morzsa helyett!! Kapor helyett használhatunk zöld füszereket is! (póréhagyma, petrezselyem..) Hmmmm..

Hasonló Receptek

Magazin