Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós túrógombóc

MME MME
1 4/5
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A tehéntúrót szitán átpasszírozzuk. Összegyúrjuk a tojással, a liszttel és zsemlemorzsával, tejföllel. Sóval és vágott kaporral ízesítjük. A masszát fél órát állni hagyjuk. Ha ezután is túl lágy lenne, zsemlemorzsával dúsítjuk. Vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk belőle és gyöngyözve forró, sós vízben kifőzzük. Szűrőkanállal kiemeljük és lecsöpögtetjük. Vadas mellé, köretként tálaljuk.

Megjegyzés

Jó tudni, hogy
a sós túrógombócot nemcsak köretként, hanem önálló ételként is fogyaszthatjuk. Ekkor hempergessük vajban pirított zsemlemorzsába és locsoljuk meg kapros tejföllel.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss