Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sós-szezámmagos perec

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 1 tk só
  • 0,7 dkg szárított élesztő
  • 1,8 dl langyos víz
  • 2 ek olívaolaj
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • szezámmag
  • nagy szemű tengeri só

Elkészítés

    1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd az élesztővel. A langyos vízzel rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd az olívaolajat hozzáadva hólyagosra dagasztjuk. Meleg helyen letakarva a duplájára kelesztjük.
    2. A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük, és 7 darabba vágjuk. Ujjnyi vékonyra kinyújtjuk, gömbölyű rúddá formázzuk, majd perecet alakítunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal  és a sóval. További 20 percig meleg helyen kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin