Elkészítés: Kovászt készítünk: az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben, amihez 1 púpozott evőkanál lisztet adunk. Jól felfuttatjuk. Hozzáöntjük a liszthez, és a maradék tejjel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Közben adagoljuk a langyos olajat. Ne használjunk robotgépet! A tésztát megkelesztjük.
Kör alakúra nyújtjuk, cikkekre vágjuk, felcsavarjuk. Tetejét tojással lekenjük, reszelt sattal, kömény- vagy szezámmaggal szórjuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
Nagy kiflihez: 3 cipóba osztjuk a tésztát, és 8 cikkre vágjuk.
Kisebb kiflihez: 4 cipóra osztjuk és 12 cikkre vágjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre