Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós rudacska diódarabokkal

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy tálban a lisztet a sóval elkavarjuk, majd a puha margarint a liszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a vizet és az ecetet. Nagyon lágy masszát kapunk. Betakarjuk fóliával, és egy éjszakát hűtőben pihentetjük.

Másnap lisztezett deszkán a tetejét is meghintve liszttel kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Derelyemetszővel felcsíkozzuk tetszőleges szélességűre és hosszúságúra. Én nem egyszerre nyújtottam ki az egészet, hanem háromszorra. Ekkor megkenjük a felvert tojással, és ráhintjük a diódarabokat.

180 fokos sütőben, légkeverés mellett megsütjük. (Légkeverés nélkül kb. 200 fokon süssük.) Ebből a mennyiségből 4 tepsi lesz.

Megjegyzés

Mikor kisül, kicsit zsírosnak tűnik, de kihűlés után már olyan, amilyennek lennie kell. A liszt és a margarin aránya jó, ugyanannyi kell belőlük.

Sütés közben a dió enyhén megpörkölődik, és ettől nagyon finommá válik a rudacska. Másnap is finom, ízletes, nem veszít a minőségéből.
- jabaki2

Ezek is érdekelhetnek

Friss