Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Sós rakott palacsinta

default user icon
2 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 7-8 nagy átmérőjű, nem túl vékony palacsinta (ld. alapszakácskönyv -> palacsinta)
  • 60 dkg darált hús, lehet szárnyas, sertés vagy marha
  • hagyma
  • 35 + 5 dkg trappista sajt
  • kis üveg paradicsompüré (nem sűrített paradicsom, az nagyon tömény)
  • 1 tojás
  • bors
  • fűszerek ízlés szerint
  • olaj
  • lehet gazdagítani gombával, zöldségekkel, csak ereszd szabadon a fantáziád!!

Elkészítés

    Elkészítés:
    1. Kisütjük a palacsintákat.
    2. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a darált húst, sózzuk, borsozzuk.
    3. Ha a hús kihűlt, belekeverjük a 35 dkg reszelt trappista sajtot és a paradicsom pürét, esetleg más zöldségeket, ha akarunk. Keverhetünk bele egy felvert egész tojást, így nem fog szétesni a töltelék.
    4. A palacsintát tűzálló tálba tesszük, tortaszerűen megtöltjük a húsos töltelékkel (1 sor palacsinta, 1 sor töltelék, stb.). a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokon addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

LaLinea 14 évvel ezelőtt
Ez vicces... sztem a képen egyébként spenótkrémmel töltött parenyica látható :-)
Kanga1 14 évvel ezelőtt
nem is így néz ki!! ez a kép nem az én palacsintámról készült. ennek ellenére nagyon fincsi még mindig =)
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes