Sós perec

default user icon
27 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 1,5 dl étolaj
  • +
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál só
  • 1 tojás

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom, a liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd 32 darabra vágom. Egyenként perecet formálok belőle, és olajjal megkent tepsibe teszem. Tetejét egész tojással megkenem, és nagyon forró (villany sütőben 230 fok) teszem. Addig a 3 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál sót annyi vízzel elkeverem, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár percig viszateszem a sütőbe. Vigyázz, ne száradjon ki!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Fehér Róbert 4 évvel ezelőtt
Ma ismét megsütöttük. Az egész család perecet, csomót, fonatot, kukacot, kiskarikát...stb. gyurmázott. :) Nagyszerű mulatság volt és a végeredmény ismét tökéletes! Nem tudunk betelni vele.
Kosarasné Kolossváry Krisztina 4 évvel ezelőtt
Ma sütöttük meg a perecet isteni finom!!!!köszönjük!!!
Fehér Róbert 4 évvel ezelőtt
Fantasztikus a recept. A perec puha, könnyű és nagyon finom! Én is a kenyérsütő gépre bíztam a dagasztást, de csak pár percig hagytam keleszteni. Mire minden darab a sütőbe jutott, szépen megkeltek. Köszönöm!
Farkas Vera 5 évvel ezelőtt
Imádjuk ezt a receptet, ha nincs kedvem pepecselni, csak rúdacskákat formázok, és úgy rá a só. Ill. picit édesebbre alakítottam a tésztát a brióshoz, akkor vastagabb hurkát formálok, brióst formálok, tetejét ugyanúgy tojással kenem, csak a sós cucc helyett fahéjas kristálycukorral szórom. 1kg-hoz, tésztába: 6-8 ek cukor 1 kk só tetejére: felvert tojás, fahéj, cukor. Mióta van kenyérsütőnk, azzal dagasztatom, de úgy is tökéletes a tészta, sose ragad, sose szakad, szuper. :)
Szalai Emese 5 évvel ezelőtt
Nagyon jó a recept, én 2-szer sütöttem, fél nap alatt elfogyott! Mindenki imádta! Nagyon köszönöm a receptet!
Berecz Ildikó 5 évvel ezelőtt
2 nap alatt kétszer sütöttem, egyszer sem maradt belőle, tényleg nagyon jó recept!
Agnes Koevari 5 évvel ezelőtt
hany percig kell sutni ?2 vagy 3 kanal cukor kell bele?Nagyon szeretnem ha sikerulne mivel itt Brisbane-ben meg nem talaltam perecet es imadom.
martonka77 5 évvel ezelőtt
Már kétszer megsütöttem, nem tudunk betelni vele! Köszönöm a receptet!
Nemes Béláné 5 évvel ezelőtt
Most lettem kész vele. Nagyon-nagyon finom lett. De szerencse, hogy csak fél adagot csináltam, mert én a pici pereceket szeretem és ez a bügyürgetés... :-) Ez a legfárasztóbb az egészben. De a végeredmény!!! Köszönöm a receptet!
F. Nagy Judit 6 évvel ezelőtt
Kedves Edit! Valóban kifogástalan recept, köszönjük szépen. A masszát a tetején egy kis fokhagymakrémmel ízesítettük.

Hasonló Receptek

Magazin