Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sörkorcsolyateszt: szerintünk ez a legjobb sós perec!

A sós perec tipikus party kaja, így fogtuk magunkat és begyűjtöttünk 8 különböző perecet a boltok polcairól, hogy megtudjuk, melyik passzol legjobban a sör mellé.

A sósak voltak a fő célpontok, de sikerült egy kakukktojást is beszerezni puszta figyelmetlenségből. A tesztelés során üresen, magukban kóstoltuk őket.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>>  
CBA

Egy perec illatától sok mindent nem lenne ildomos várni. Erre ez remek példa is azonnal, mert semmit nem érzünk rajta. Kóstolásnál kapunk egy közepesen ropogós perecet, ami a só tökéletes hiánya mellett dolgozik. Ennek oka lehet az is, hogy bizony nem került rá só, ez bizony sómentes. Az íze leginkább a búzalisztre hasonlít, amit semmi mással nem próbálnak elnyomni. Kicsit, mintha nyersnek hatna az egész, nem egy világbajnok.

Adatok: 230 gramm, 265 Ft

Tesco - Salty Pretzels

Szimatolva ennél sem érzünk az ég egy adta világon semmit. Kóstolva szerencsére ez nem olyan üres és búzalisztes csak, mivel a só rendesen akcióba lendül. Méretes sódarabok vannak elszórva a pereceken, melyek értelemszerűen folyamatosan befolyásolják az ízvilágot. Száraz és intenzíven ropogós, egészen korrekt perec.

Adatok: 425 gramm, 479 Ft

MEGKÓSTOLTUK A LEGNÉPSZERŰBB CSOKIK SHAKE VÁLTOZATÁT, NÉMELYIKKEL BÜNTETNI LEHET >>> 
Salty

Fura, de ennél egy enyhe illatfelhőt sikerül elfogni: égett tésztát idéz az illata. Kóstolva és tapogatva kiderül, hogy ez nem annyira tökéletesen formázott perec. Vastagabb és amorfabb darabok alkotják a zacskó tartalmát. Ízében is érezni az enyhe égett aromát sajnos. Sóssága közepes, míg szárazsága kifejezetten erős.

Adatok: 150 gramm, 149 Ft

Snack Fun

Illata, mint részeg ember fejében az értelmes gondolat, azaz semmi. Mikor kikapjuk a csomagolásból, akkor érezzük, hogy kisebb perecek ezek is, de ezt fel is tűntetik a csomagoláson. Sóssága enyhe, ropogóssága viszont intenzív. Minden második perecen kapunk leginkább csak sót, így kapunk pereces és sós élményt is gyors egymásutánban.

Adatok: 450 gramm, 399 Ft

TESZT! SZERINTÜNK EBBŐL A BABAPISKÓTÁBÓL ÉRDEMES TIRAMISUT KÉSZÍTENI >>> 
Tesco

Duplázik ebben a tesztben a Tesco. Kisebb csomagolásba kényszerített perecei közel nem teljesítenek olyan jól, mint a nagyobb és láthatóan a prémium szintet képviselő társai. Semmi illata, de ezt vehetjük alapnak a pereceknél. Kóstolva kiderül róla, hogy olyan száraz, hogy a virág is kiszárad az asztalon a közelében. Emellett a keménysége valahol a gyémánt körül keresendő, szóval gyenge fogakkal ne essünk neki. A sóssága enyhe, de van mellette egy kis égett ízvilág is, hurrá.

Adatok: 100 gramm, 135 Ft

Chio

A Chio már csak ilyen mixben árul perecet, de ennyi talán még belefér. A felszíne láthatóan fényesebb, mint az átlagé. Kóstolva közepesen sósnak hat, de ami pozitív benne, hogy a ropogóssága hiba nélküli. Egy-egy darabon találtunk égettebb pontot, de ezek száma elenyésző. Harmonikus a végeredmény, és ez a legfontosabb.

Adatok: 325 Ft

TÚRÓTESZT! SZERINTÜNK EZT VEGYÉTEK, HA JÓT AKARTOK >>> 
Crusti Croc

Ahogy megpillantjuk a csomagolást, egyből látjuk, hogy nem csak a fólia fénylik, hanem a perec is. Annyira nem csillog, mint a Chio, de közel áll hozzá. A kóstolás során kiderül, hogy masszívan sózták, minden egyes darabra került rendesen sódarab. A tészta átmérője nem túl vaskos, ami egy kicsit könnyedebb perec hatását kelti. A só mellett a többi elem csak pillanatokig érezhető, de akkor kellemes.

Adatok: 150 gramm, 449 Ft

Spar

Illata ennek sincs, a kóstolásnál viszont érzünk egy enyhén sós perecet, ami cserébe félig fényes felületet kapott. Ropogóssága a közepes szintet üti meg, összességében elmondható róla, hogy nem rossz.

Adatok: 250 gramm, 249 Ft

TESZT! MELYIK ZERO VAGY LIGHT ÜDÍTŐ IHATÓ, ÉS MENNYI CUKOR VAN BENNÜK? >>> 
Ítélet

Talán különösebb meglepetést nem okoz, hogy a Chio behúzta a heti tesztet. Minden tesztalanynál egyértelmű győztesnek számított. Mögötte közvetlen a Crusti Croc, ami sokaknál azért került a második helyre, mert túl intenzív a sóssága. A Tesco nagyobb kiszerelése került a harmadik helyre, ami már egy kicsit szolidabb kivitel, főleg sósságát tekintve, de még mindig érezhető.

Igazán kerülendő a CBA lett csak, ami gyanúsan nem sós perec. Só nélkül kifejezetten furcsa, de mondhatjuk úgy is, hogy rossz. Nagyon tisztán csak a búzalisztes irány érződik belőle, ami már 3-4 darab után is idegesítő. Kell rá a só, akkor tuti jobb lenne.

Toplista:

1. Chio
2. Crusti Croc
3. Tesco Salty pretzels
4. Spar
5. Snack Fun
6. Salty
7. Tesco
8. CBA

ERDEIGYÜMÖLCSÖS TEÁKAT TESZLETÜNK: HALRÚD ÉS VIRSLI ILLATÚ TERMÉKET IS TALÁLTUNK >>> 
DIABETIKUS ÉS LIGHT - VÉGIGKÓSTOLTUK ÉS TESZTELTÜK A CUKORMENTES ÉDESSÉGEKET >>> 
MÉREGERŐS CSILISZÓSZOKAT KÓSTOLT A TESZTCSAPAT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss