Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós perec II.

MME MME
3 3/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 66 dkg liszt
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 teáskanál só
  • 37,5 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dkg élesztő
  • Sütés előtt:
  • 2 tojássárgája + pici víz
  • Sütés közben:
  • 4 tojásfehérje
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál só

Elkészítés

Elkészítés: A margarint felolvasztjuk,
majd langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a
tejfölt, az élesztőt és a tojás sárgáját. A
lisztet a sóval elvegyítjük, hozzáadjuk a
margarinos keverékhez. Jól
összedolgozzuk a tésztát, és két óra
hosszára hűtőbe tesszük. Utána
kiszaggatjuk perecformával, és a
sárgájával megkenjük. 180 fokon sütjük.
Amikor félig megsült (pirul az alja), a
liszttel és a sóval elkevert tojásfehérjével
megkenjük és készre sütjük.

Megjegyzés

Nekem 5 tepsivel lett. Pereckiszúróval
gyorsan megy, melyet piacon, háztartási
kellékeket árusító helyen lehet venni. 3-4
darabonként lisztezni kell.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss