Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sós perec II.

default user icon
3 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 66 dkg liszt
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 teáskanál só
  • 37,5 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dkg élesztő
  • Sütés előtt:
  • 2 tojássárgája + pici víz
  • Sütés közben:
  • 4 tojásfehérje
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál só

Elkészítés

    Elkészítés: A margarint felolvasztjuk,
    majd langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a
    tejfölt, az élesztőt és a tojás sárgáját. A
    lisztet a sóval elvegyítjük, hozzáadjuk a
    margarinos keverékhez. Jól
    összedolgozzuk a tésztát, és két óra
    hosszára hűtőbe tesszük. Utána
    kiszaggatjuk perecformával, és a
    sárgájával megkenjük. 180 fokon sütjük.
    Amikor félig megsült (pirul az alja), a
    liszttel és a sóval elkevert tojásfehérjével
    megkenjük és készre sütjük.

Megjegyzés

Nekem 5 tepsivel lett. Pereckiszúróval
gyorsan megy, melyet piacon, háztartási
kellékeket árusító helyen lehet venni. 3-4
darabonként lisztezni kell.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

haszvir
Végre megtaláltam amit kerestem. Nekem is van ilyen kiszúrom amit nagyon szeretek, mert evvel nagyon hamar kész a sütim. Köszönöm Vira
kisdiko
Hát én sem magamnak sütöttem , hanem a nagy családnak. De olyan finom hamar elfogyott. Előnye, hogy másnapra is finom marad ha marad. Jó sütögetést.
biromaria
Biztosan finom, de ha olvasom, 5 tepsivel lett, Isten ments...van, aki csak magának süt...sok recept úgy kezdôdik, hogy végy 1 kiló lisztet, akkor már nem is olvasom tovább...fél adagot fogok csinálni!!!

Hasonló Receptek

Magazin