Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós perec (egyszerű)

60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 1 csapott evőkanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl olaj
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • Az öntethez:
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál só
  • víz

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, ezután a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává gyúrjuk. A jól kidolgozott tésztát 32 darabra osztjuk, és letakarva a gyúródeszkán kelesztjük. (Rövid ideig.)

Kelés után pereceket formázunk belőlük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük 1 egész tojással, és 220 C fokos sütőben kezdjük sütni. A sütő forró legyen!

Eközben 1 evőkanál sót és 2 evőkanál lisztet összekeverünk annyi vízzel, hogy folyékony állagú masszát kapjunk. Mikor a perecek színesedni kezdenek, meglocsoljuk a masszával, és pár percig még tovább sütjük.

Megjegyzés

Lányom szerezte ezt a receptet egy kolléganőjétől. Nagy sikere van itthon is és a vendégek körében is.
- balazsjoska

Ezek is érdekelhetnek

Friss