A tejszínt forráspontig hevítjük, közben meghintjük 1-1 csipet sóval és fehér borssal.
A zselatinport csomómentesre keverjük egy kevés hideg vízben, majd a tejszínhez csorgatjuk, és kis lángon, állandó kevergetés mellett 4-5 percig főzzük, amíg a zselatin feloldódik. Ezután lehúzzuk a tűzről, a keveréket hagyjuk kissé hűlni, végül 4 db pohárban elosztjuk, lefedjük folpakkal, és hagyjuk megszilárdulni.
A paradicsompürét egy kisebb lábasba tesszük, ízesítjük egy kevés sóval, fekete borssal, az őrölt rozmaringgal és bazsalikommal, majd kis lángon, 10 percig főzzük kevergetve. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, végül elosztjuk a panna cottákon.
Más zöldségekből, például spenótból vagy zöldborsóból is készíthetünk krémet. A spenótosat frissen reszelt szerecsendióval, a borsósat pedig mentával ízesíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre