Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós panna cotta paradicsomkrémmel

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A tejszínt forráspontig hevítjük, közben meghintjük 1-1 csipet sóval és fehér borssal.

2.

A zselatinport csomómentesre keverjük egy kevés hideg vízben, majd a tejszínhez csorgatjuk, és kis lángon, állandó kevergetés mellett 4-5 percig főzzük, amíg a zselatin feloldódik. Ezután lehúzzuk a tűzről, a keveréket hagyjuk kissé hűlni, végül 4 db pohárban elosztjuk, lefedjük folpakkal, és hagyjuk megszilárdulni.

3.

A paradicsompürét egy kisebb lábasba tesszük, ízesítjük egy kevés sóval, fekete borssal, az őrölt rozmaringgal és bazsalikommal, majd kis lángon, 10 percig főzzük kevergetve. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, végül elosztjuk a panna cottákon.

Más zöldségekből, például spenótból vagy zöldborsóból is készíthetünk krémet. A spenótosat frissen reszelt szerecsendióval, a borsósat pedig mentával ízesíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss